Donner wil wob-regeling verscherpen

donnergroot

Minister Donner van Binnenlandse Zaken heeft tijdens de ontvangst van de persmonitor 2010 op de Dag van de Persvrijheid uitgehaald naar de wob-regeling. Volgens de minister heeft de wet openbaar bestuur (wob) niets met de persvrijheid te maken en moet de wet ingeperkt worden.

Donner nam de persvrijheidsmonitor in ontvangst op de Dag van de Persvrijheid. In een half uur lange reactie op het rapport gaf de minister aan de wet te willen aanpassen op een aantal punten om zijn ambtelijke apparaat te ontlasten. “Tientallen ambtenaren hebben nu vaak een dagtaak aan de behandeling van de wob-aanvragen. Dat is het gevolg van het schot hagel dat journalisten op de overheid afvuren in de hoop dat een korreltje een primeur oplevert. Dat vind ik geen efficiënte tijdsbesteding,” aldus Donner.

Donner uitte eerder kritiek op de pers in Nederland. In 2004 hekelde hij op de Internationale Dag van de Persvrijheid de journalistiek die hun nieuws teveel zou aanpassen op burgers en bedrijven.

De lezing is in zijn geheel opgenomen.


Video streaming by Ustream

Delen:
 • Facebook
 • NuJIJ
 • Twitter

Discussie - 4 reacties

 1. [...] niet in opstand kommen tegen zulke repressieve uitspraken. Tijdens de jaarlijkse perslezing zei minister Donner dat hij de WOB-regeling wil verscherpen omdat die niets met persvrijheid heeft te [...]

 2. [...] niet in opstand kommen tegen zulke repressieve uitspraken. Tijdens de jaarlijkse perslezing zei minister Donner dat hij de WOB-regeling wil verscherpen omdat die niets met persvrijheid heeft te [...]

 3. viagra says:

  Hello!
  , , , , ,

 4. cheap says:

  Hello!
  , , , , ,

Reageren:

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.