Google: “We zijn nooit honderd procent veilig op internet”

Echikson

Tijdens het persvrijheidsdebat over ‘the dark side of internet’ werd Google’s afgevaardigde William Echikson hard aangepakt. Dringende vragen van gesprekspartners evenals bezoekers betroffen de verantwoordelijkheid van het miljoenenbedrijf. Wat gebeurt er met de data die gevonden wordt door Google? Op wat voor manier biedt Google beschermers aan zijn gebruikers?

William Echikson, Senior Communicatie Officer van Google in Brussel, gaat hier vol zelfvertrouwen op in. Hij stelt dat Google in alle gevallen pleit voor persvrijheid. Ook benadrukt hij de stappen die binnen het bedrijf worden genomen tot het vergroten van internettransparantie. Uiteindelijk weet elke gebruiker waar hij aan toe is. Zij hebben zelf ook verantwoordelijkheid, zo zegt Echikson.

Hier tegenover staat echter dat Echikson groot voorstander is van ‘in the cloud’ technologie. Cloud computing, overkoepelende internetbeveiliging die individuele fouten voorkomt en privé gegevens beschermt, lijkt hem de weg van de toekomst. Google is hard bezig dit systeem uit te breiden. Uiteindelijk blijft er echter altijd een risico. “Honderd procent veiligheid is onmogelijk in het leven,”, aldus Echikson.

Video by Daphné Dupont-Nivet

Delen:
  • Facebook
  • NuJIJ
  • Twitter

Discussie - Geen reacties

Es zijn nog geen reacties. Laat er snel een achter!

Reageren:

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.