Mogib Hassan is positief over de toekomst van Jemen

Schermafbeelding 2011-05-03 om 21.54.14

Activist en journalist Mogib Hassan voorziet een betere toekomst voor Jemen. Mogib ziet persvrijheid als een van de belangrijkste vrijheden die je hebt als journalist of activist.

Mogib is een mensenrechtenactivist in Jemen. Vorig jaar werd hij voor zijn eigen huis met een mes aangevallen na zijn uitlatingen als activist. Maar dit heeft hem er niet van weerhouden om zich bij de huidige opstanden volledig in te zetten.

Eerder werkte Mogib voor Al Jazeera, het VPRO-programma Metropolis en Yemen Today English Magazine. Daarnaast is hij docent mensenrechten aan de Lebanese universiteit van Sana’a. vorig jaar werd hij voor zijn werk genomineerd voor een”Democracy Ribbon”, een prijs voor het stimuleren van democratie.

 

Delen:
 • Facebook
 • NuJIJ
 • Twitter

Discussie - 3 reacties

 1. Sally Mens says:

  Mogib Hassan is kennelijk nog niet ervan op de hoogte dat zijn naam op de dodenlijst van de Jemenitische geheime dienst voorkomt, zoals mij vannacht via e-mail vanuit Sana’a bericht werd door een inderhaast ondergedoken activist.

  Voor meer informatie verwijs ik u gaarne door naar mijn Twitter lijst “People from Yemen” die ik via mijn account @snemyllas zo goed mogelijk up-to-date houdt met de Jemenktische twitteraars en van hen die in Jemen wonen/werken, van Jemenitische oorsprong zijn dan wel als Jemendeskundige gelden, opdat het actuele nieuws en ded bespiegelingen zoveel als mogelijk is gebundeld een goed beeld geven van wat er in Jemen gaande is, zonder dat er censuur plaats vindt.

 2. Mogib Hassan says:

  Well the information is not a good news at all, I would like to know where you got that from if you do not mind, if that is true that means I can not go back to Yemen, the id a death sentence as it is. I can not imagin being forced to be away!

 3. Sally Mens says:

  We have met and now you’ll know. Like to see you again soon.

Reageren:

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.