De Bloggers

Een groep jonge journalisten doen voor de derde keer tijdens de Avond van de Persvrijheid live verslag op dit blog. Maar wie is wie?

hansHans Klis is freelance journalist en hoofdredacteur van De Buitenlandredactie. Hij is gespecialiseerd in buitenlandjournalistiek en het correspondentschap. Hij werkte eerder als redacteur/blogger voor nrc.nl en nrc.next. Op Twitter is hij: @rechterhans.

lexbaasLex Boon is een multimedia-journalist. Hij werkt onder andere voor nrc.nl en NOS op 3. In zijn vrije tijd werkt hij aan een journalistiek hobby-project over de ananas. Samen met Hans klis begeleidt hij de bloggers van de Avond van de Persvrijheid. Op Twitter: @lexboon.

barbara blokBarbara Blok heeft haar voorliefde voor verhalen en media niet tot uiting laten komen in een studie journalistiek, maar ze heeft gekozen voor de master Informatierecht aan de UvA. Hier is ze geïnteresseerd geraakt in het thema Vrijheid van meningsuiting en media, reden waarom ze het team van de Avond van de Persvrijheid versterkt. Ze is werkzaam bij een advocatenkantoor, maar graag treedt ze buiten de juridisch gebaande paden en gaat ze de uitdaging aan om interessante bijdrages aan de Avond van de Persvrijheid te leveren.

foto Christin TonneChristin Tonne studeert aan de Graduate Institute in Genève en is momenteel in Nederland om haar Master scriptie af te ronden. Zij is zeer geïnteresseerd in onderwerpen als development, human rights en peace and conflict en wil deze graag combineren met haar uitgesproken passie voor schrijven en documenteren. Na verschillende foto cursussen te hebben gevolgd, kijkt zij erg uit om het team van de Avond van de Persvrijheid te steunen!

leoniemuts (2)Leonie Hosselet Het grootste deel van mijn journalistieke loopbaan heb ik tot nu toe doorgebracht bij Tijdschrift Cul, een obscuur maar oprecht blaadje van de opleiding Antropologie aan de UvA. Daarmee hebben we de natte zomervakantiedroom van elke jonge journalist waar gemaakt. We gingen op buitenlandreportage naar Moldavië, Malta of Egypte om een special te maken over de daar aanwezige onderdrukte journalisten, bootvluchtelingen en chaos op Tahrir. Van Rusland droom ik nog. Op dit moment doe ik de MA Journalistiek in Groningen. Wat zoveel betekent als op een gemiddelde schooldag met een peperdure camera bovenop een dak staan filmen. Of getuige zijn van de geboorte van een kalf uit een ingebracht embryo (een soort ivf voor koeien). Of jezelf naar binnensmokkelen bij de persconferentie van commissie-Cohen en daar voor het eerst in je leven een embargo ondertekenen. Yeah!

Jeroen_01Jeroen Soeterik, geboren en deels in het Egyptische Cairo getogen, is een startende freelance multimedia journalist. Hij heeft een passie voor buitenlandjournalistiek, met het Midden-Oosten in het bijzonder. Het correspondentschap is zijn ambitie. Op Twitter: @jeroensoeterik.

3 (2)Anna van Haastrecht is net afgestudeerd als journalist, met specialisaties in tijdschrift, online journalistiek en fotografie. Met een grenzeloos enthousiasme zoekt ze nu naar haar plek in de journalistieke wereld. Op twitter is zij @soyanna.

JuliaKramerPersvrijheidJulia Kramer: Na drie jaar in de geschiedenis- en filosofieboeken te hebben gezeten vond Julia Kramer het tijd om de opgedane kennis te linken aan de actualiteit. De Master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen zette haar met beide benen op de grond en bevestigde haar liefde voor het geschreven woord. Soms schieten woorden tekort, dan pakt ze graag haar Nikon erbij. Zo vertelt zij in woord en beeld over de achtergronden van het nieuws. Op Twitter: @julia_kramer.

DSC02091Esther Audier is masterstudent Media & Journalistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en momenteel hard bezig met afstuderen. Tijdens haar bachelor Geschiedenis deed zij haar eerste ervaring op met schrijven bij het faculteitsblad van mijn opleiding, eerst als redacteur en later als hoofdredacteur. Mijn interesse gaat uit naar dat wat leeft in de maatschappij. Of het nu over cultuur, politiek of geschiedenis gaat, ik ben benieuwd naar de verhalen die de waan van de dag overstijgen.

massielMassiel Sánchez (1984) was born in San-Juan de La Maguana, Dominican Republic. She has lived in the Netherlands for over twenty years, but also in Australia and Kenya. Momentarily she lives in Utrecht and finishing an M.A. in New Media and Digital Culture at the University of Amsterdam. She likes to work as a freelance producer, director and reporter in short docs. She has been responsible in various multimedia projects for all aspects of field segments, from pitching ideas to on-the-ground reporting to editing video for broadcast; Possesses up-to-date technical competence in digital multi-media production and television broadcasting including Final Cut Pro, etc.; Possesses strong communication and writing skills; Successfully multi-tasks to pull resources and manage deadlines on both individual and team project work; Several years of experience working in multi-cultura settings in the communications and media sectors. Last but not least, she is more than interested in issues regarding digital culture, gender and Internet Freedom. She looks for jobs and projects, through which she can prove her strong organizational skills, share her intellectual perspectives and work in dynamic teams.

FotoCaterine Baeten heeft net haar master diploma Journalistiek binnen! Een onderzoeksstage van een half jaar bij het ANP was dé perfecte manier om achter de schermen te kijken van één van de belangrijkste nieuwsorganisaties in Nederland. Interessant, leerzaam maar ook een goede eye opener! Ik hou van mensen en (hun) verhalen en stel dan ook vaak veel en lastige vragen. Hoewel ik opgeroeid ben ik Nederland, liggen mijn roots in Colombia. Met veel interesse volg ik dan ook de politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in Zuid Amerika.

sophiaSophia Hayat Taha is 25 and completing her masters in International Relations & Security Studies at the University of Reading. She can be often found getting her friends and colleagues into heated debates about topical matters. She hopes that by asking tough questions she inspires others to question what the media presents as fact.

Bekijk hier de bloggers van 2012 en het team van 2011.

Discussie - 2 reacties

  1. [...] met Lex Boon gaf ik, in opdracht van Free Press Unlimited, op 3 mei 2013 leiding aan de redactie van de Avond van de [...]

Reageren:

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.