De Bloggers van 2012

Een groep jonge journalisten doen voor de tweede keer tijdens de Avond van de Persvrijheid live verslag op dit blog, begeleid door Mediacontainer Maar wie is wie?

Emiel Elgersma van Mediacontainer is het best te omschrijven als een crossmediale journalist. Schrijven, interviewen, fotograferen, filmen, monteren en het verzinnen (en gebruiken) van vernieuwende internetconcepten zijn hem niet vreemd. Momenteel werkt hij als freelancejournalist voor diverse opdrachtgevers.

Jaap den Ouden van Mediacontainer werkt als hyperlokale pionier voor TMG’s Dichtbij. Hij is een ouderwetse dorpsjournalist met nieuwe trucjes. Jaap is gespecialiseerd in nieuwe media en community. Samen met Emiel Elgersma zal hij de groep begeleiden.

 

Daphné Dupont-Nivet houdt van het geschreven woord. Deze 22-jarige studente Politieke Geschiedenis en Internationale Betrekkingen verwondert zich vaak over de absurditeit van het alles. Toch zoekt ze hierin naar een greintje waarheid. Boven al gelooft ze dat iedereen een verhaal heeft. Haar grootste ambitie is om deze verhalen te vergaren in de wijde wereld.

 

Na afronding van zijn bachelor Europese Studies, heeft Thom Opheikens met twee stages bij AT5 en een cursus regie, camera en montage bij Open Studio, een passie ontwikkeld voor audiovisuele journalistiek. Op dit moment
is hij bezig met een selectieprocedure voor een master journalistiek
vanaf september 2012. Tot slot kijk hij ernaar uit om op de dag van de
persvrijheid dmv een liveblog, interviews en artikelen
geïnteresseerden die er niet bij kunnen zijn van informatie te
voorzien.

 

Anna Khachatryan is een Russische studente van Moscow State University die momenteel studeert aan Windesheim in Zwolle. Ze heeft gewerkt voor een klein Russisch televisiestation. Anna houdt van haar land en de mensen maar is bezorgd over de vrijheid van de pers in Rusland.

 

Alya Maryina is net als Anna een student van Moscow State University in Nederland aan Windesheim. Ze is geïnteresseerd in politiek, dans, psychologie en andere culturen. In Rusland werkte ze Channel One aan documentaires. Ook deed ze verslag van het Eurovisie Songfestival.

 

Gaetana Ferla is mijn naam en journalistiek mijn passie. Momenteel zit ik in mijn derde jaar op de Hogeschool voor Journalistiek in Zwolle. Ik interview graag, want de verhalen die mensen met zich meedragen fascineren mij mateloos. Nieuwsgierig, spontaan en in voor een uitdaging. Tevens één van de redenen waarom ik dit jaar het team van de Avond van de Persvrijheid versterk. Ik ga graag meer uitdagingen tegemoet.

 

 

Juncal Alonso uit Spanje is derdejaars student communicatie en studeert nu een jaar in Zwolle aan Windesheim Zwolle. Ze maakt zich druk over de huidige situatie in Spanje waarin er steeds meer persvrijheid dreigt te verdwijnen.

 

Tijdens de afgelopen vier jaar van de studie Journalistiek in Tilburg is het interessegebied van Jolein van der Ven erg veranderd. De liefde voor schrijven en verhalen is gebleven, maar ik ze is anders in de journalistiek gaan staan. Het kan een vak zijn waarmee je de wereld een beetje verandert, en dat wil ze proberen te doen.
Het correspondentschap is haar droom.

Bekijk hier het team van 2011.