De Bloggers van 2011

Het team van 2011

Mitsuko Teiwes heeft een bachelor filmwetenschappen met een minor islam afgerond. Momenteel volgt hij de Master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam; en liep o.a. stage bij VPRO’s Tegenlicht en in Indonesië bij Zuidoost-Azië correspondent Michel Maas (de Volkskrant, Radio 1 en NOS).

Ik ben Lars Boogaard, 18 jaar en student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik ben leergierig, optimistisch, vrijzinnig en heb een brede kijk op de wereld. Na mijn eerste jaar als student journalistiek, sta ik aan het begin van mijn carrière. Persvrijheid is erg belangrijk voor mij: het waarborgt de toekomst van mij en de toekomst van de onafhankelijke journalistiek.

Daphné Dupont-Nivet is een wereldverbeteraar. Deze 21-jarige studente Politieke Geschiedenis en Internationale Betrekkingen verwondert zich vaak over de absurditeit van het alles. Ze is een relativist, maar toch op zoek naar een greintje waarheid in de dagelijkse chaos. Bovenal gelooft ze dat iedereen een verhaal heeft. Haar grootste ambitie is om deze verhalen te vergaren in de wijde wereld. Om dit te bereiken timmert ze hard aan de journalistieke weg. Na omzwervingen door Frankrijk, Nederland en de Verenigde Staten, woont ze momenteel in Utrecht en pendelt op en neer naar Amsterdam.

Lida. Geboren in 1984, het was winter en vroor wel 20 graden. Opgegroeid in een dorp, groot geworden in een stad. Woonde jarenlang op de kamer waar Godfried Bomans resideerde en één van zijn bekendste boeken schreef. Reed met een gammel busje half de VS door en studeerde Nederlands in een tijd dat eigenlijk niemand dat meer deed. Wilde als kind architect worden, maar tegenwoordig broodschrijver, journalist en wereldreiziger. Hard aan het werk om die dromen te realiseren. Want, product van haar tijd; ‘we doen alleen maar dingen die we vet vinden’.

Jan Kruidhof (1987) volgt de master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is vooral geinteresseerd in documentaires, onderzoeksjournalistiek en persoonlijke interviews. In 2009 doorliep hij de BKB Academie, waar hij werd getraind in de kunst van het campagnevoeren. Voor de master journalistiek deed hij de bachelor geschiedenis. Hier specialiseerde hij zich in de eigentijdse geschiedenis van Midden- en Oost-Europa. Als journalist wil hij niet zozeer het laatste nieuws brengen, heet van de naald, maar als onderzoeker de achterliggende oorzaken van recente ontwikkelingen uitleggen. Of juist vooruitdenken: waar maken we ons over tien of twintig jaar druk om?

In groep drie is Ingelise de Vries begonnen met schrijven en daar eigenlijk nooit meer mee opgehouden. Via een omweggetje van communicatiemanagement nu uiteindelijk beland op de School voor Journalistiek in Utrecht. Houdt erg van schrijven en is tevens erg nieuwsgierig. Vertelt graag verhalen, bij voorkeur geschreven, maar dat laatste moge vast wel duidelijk zijn. Die verhalen worden meestal verteld via blog of Twitter. Wil typisch genoeg later toch wel boeken schrijven. Boeken, als in papier. Of films. Of series. In ieder geval mooie verhalen vertellen.

Marleen van Stokkum is een 24-jarige student antropologie met een voorliefde voor fotografie. Als lid van de newsroom zal zij op de Avond van de Persvrijheid foto’s maken van alle lezingen, discussies en debatten en uiteraard ook van de bezoekers zelf. De foto’s zullen vrijwel direct op deze site te zien zijn.

Emiel Elgersma van Mediacontainer is het best te omschrijven als een crossmediale journalist. Schrijven, interviewen, fotograferen, filmen, monteren en het verzinnen (en gebruiken) van vernieuwende internetconcepten zijn hem niet vreemd. Momenteel werkt hij als freelancejournalist voor diverse opdrachtgevers.

Jaap den Ouden van Mediacontainer werkt als hyperlokale pionier voor TMG’s Dichtbij. Hij is een ouderwetse dorpsjournalist met nieuwe trucjes. Jaap is gespecialiseerd in nieuwe media en community. Samen met Emiel Elgersma zal hij de groep begeleiden.