Persvrijheid belangrijk onderwerp voor Amsterdam

PvdA-wethouder Carolien Gehrels trapt de Avond van de Persvrijheid af. Foto Anna Haastrecht

De belangstelling voor het onderwerp van de avond is groot. De grote zaal in het MC Theater is dan ook bijna vol. Het eerste woord is aan Carolien Gehrels, wethouder van onder andere Lokale media en Kunst en Cultuur te Amsterdam.

Gehrels wijst op het grote belang van persvrijheid, met name in de stad Amsterdam. Amsterdam is inmiddels te beschouwen als de grootste mediastad van Nederland, en er komen steeds meer bedrijven uit Hilversum naar deze stad. Gehrels benadrukt een goede samenwerking tussen deze steden na te streven.

Het is een bewogen jaar voor Amsterdam. Dit jaar staat niet alleen in het teken van de inhuldiging van Willem-Alexander, de opening van het nieuwe Rijksmuseum en wellicht van het kampioenschap van Ajax, maar ook in het teken van 300 jaar betrekkingen met Rusland. In de Gouden Eeuw kwam Peter de Grote naar Amsterdam, en hij was erg onder de indruk van deze stad. Na zijn terugkomst in  Rusland introduceerde hij vele Nederlandse gebruiken.

Afgelopen maand kwam Putin naar Amsterdam. De wethouder heeft over dit bezoek gemengde gevoelens, met name doordat ook zij zich zorgen maakt over de verslechterde omstandigheden op het gebied van mensenrechten in Rusland. Want, aldus Gehrels: ‘Free press is the oxygen to a healthy society’. Zij was dan ook blij met alle protesten in Amsterdam, zoals de regenboogvlaggen die in de hele stad wapperden.

Gehrels spreekt de wens uit dat  Putin in navolging van Alexander de Grote de positieve aspecten als persvrijheid van ons land zal overnemen.

Delen:
  • Facebook
  • NuJIJ
  • Twitter

Discussie - Geen reacties

Es zijn nog geen reacties. Laat er snel een achter!

Reageren:

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.