Wat als Rutte Poetin was?

Rutte spreekt Poetin in Scheepvaartmuseum. Foto Minister-president Rutte

 “Beste Nederlanders. Vandaag adresseer ik mijzelf hierbij voor de laatste keer als president van Nederland. Ik ga weg. De nieuwe president van Nederland zal worden: Mark Rutte.“

Door Anna van Haastrecht.

Zo begon in 2000 het nu al dertien jaar durende leiderschap van onze president en minister-president. Vorige maand had ik de eer om de heer Rutte te feliciteren en samen blikken wij kort terug op zijn bewindvoering.

Het aantal vrienden van Rutte valt mee
De heer Rutte, die zestien jaar een officier was bij de AIVD, is wereldwijd bekend als de man die politieke stabiliteit terugbracht in ons land en zorgde voor economische groei. Onder zijn leiding raadde hij Dick Molman, CEO van Sanoma Media, en Herman van Campenhout, CEO Telegraaf Media Groep, aan om zich als media niet meer te bemoeien met politiek. De mannen besloten afstand te nemen van hun positie, omdat dit blijkbaar teveel was gevraagd. Na de succesvolle overname van de grote media, benoemde Rutte zijn goede vriend Jort Kelder als directeur van Gasunie. Door deze fenomenale aanstelling, runde onze president het belangrijkste gasbedrijf van Nederland via hem. Slechts tachtig procent van de top van bedrijven en media zijn oude vrienden van onze Rutte vanuit de AIVD. Een aantal dat volgens hem meevalt.

‘Zij die het niet eens met me waren, zijn verdwenen’
In 2003 maakt Peter Voser, CEO van Shell, de fout om openlijk de strijd aan te gaan met onze leider. Hij wilde onder andere ‘democratische’ partijen financieren. De heer Rutte zei toen in memorabele bewoording: “Ik wil je hierbij herinneren aan die andere magnaten die het niet eens met mij waren. Zij zijn verdwenen.” Tijdens een onderzoek later dat jaar bleek dat Voser en zijn advocaat zich schuldig hadden gemaakt aan fraude en belastingontduiking.

Net als Berlusconi
De laatste jaren zijn die van louter succes. Een van de elementen van dat succes is de sterke achterban van Rutte, zoals (oud) politiek leiders als Bush, Blair en Berlusconi. En ook ons volk geloofde in hem. Bij zijn herkiezing stond 71% van het volk achter hem. Ook na een hertelling kon niemand hem van eventuele valsspelerij betwisten. Hoewel een derde herkiezing wettelijk niet mogelijk was, kon Diederik Samsom, zijn rechterhand, het overnemen. Op de achtergrond bleef Rutte natuurlijk aanwezig als minister president. Dat Samsom drie jaar later zijn plek teruggaf was verrassend, maar heugelijk nieuws. De rellen van creatievelingen en hoogopgeleide anti-democraten die volgden, wist hij gelukkig van zich af te slaan. Rutte is, zoals hij zelf zei, de president van de simpele Nederlander.

 

Delen:
 • Facebook
 • NuJIJ
 • Twitter

Discussie - Een reactie

 1. Quark Pruthe says:

  Als rutte een russiche dictator was,
  dan was hij ‘geselecteerd’ als een vriendelijke
  happy-go-lucky-politiek-correcte-anderekantopkijker.

  Dan waren we het meest afgeluisterde land van europa en keek ook de
  gehele pers de andere kant op.
  Dan heerste er geen accountability voor lui die oppositie smoorden
  met demonisering.
  Dan hadden we 2500+ goed opgeleidde klokkenluiders die vermorzeld
  en financieel vermalen werden.(en 76 die voor hun leven vreesden)
  Dan werd de ‘presidential kandidate’ Fortuyn afgeluisterd en niet beschermd.
  Dan werd je ‘vervolgd’ als je mond opendeed over de (bijv.) oeverloze overliberale migratie als het niet door de ‘media’ was, dan was he wel door de ‘staat’.
  Dan renden mensen van de staatstv weg, naar de ‘alternatieve media’
  Dan week landsbelang voor machtsmisbruik van ‘preferred’ ambtenaren.
  Dan hingen er overal camera’s, dan werd email en je chats gecontroleerd online en werd elke brief digitaal gescanned digitaal gescanned om de herkomst te achterhalen.
  En ja, dan werden mensen ook gefolterd hier.(google mike matloff, P Mooring)
  Dan hadden we in toenemende mate een beroerd internationaal imago wat betreft wistleblowers, corruptie en machtsmisbruik van het ‘politbureau’ van justitie.
  En dan zou het knap lastig zijn dit persistente despotisme van ons af te schudden.

Reageren:

Your email address will not be published. Note marked required (*) fields.